Onze groepslessen – Gold's Gym Netherlands (2024)

OMSCHRIJVING GROEPSLESSEN

LOW INTENSITY LESSEN - kom geheel tot rust

Yoga Hatha Yoga Easy FlowYin Yang YogaPower Yoga Pilates

Yoga

Wat is yoga?
Je beoefent tijdens yoga houdingen die je lijf en geest versterken en krachtig maken, met daarnaast rustige, verdiepende houdingen die je geest en lijf ruimer maken, kalmeren en openen. Het gaat om het evenwicht tussen de verschillende kwaliteiten. Net als de zon en de maan, yin en yang, links en rechts, mannelijk en vrouwelijk, dragen wij ook al deze kwaliteiten in ons. Als deze elementen met elkaar in evenwicht zijn dan kunnen we optimaal functioneren, groeien, gezond en gelukkig zijn.

Wat doe je tijdens een yogales?
Tijdens de Yogalessen worden verschillende inspannende (krachtige) en ontspannende houdingen afgewisseld, in combinatie met adembewustzijn, en aandachtsmeditatie ofwel mindfulness. Zo ontstaat er weer evenwicht, verbinding, stroming. Het is belangrijk dat jij tijdens de yogales de ruimte voelt jezelf te zijn, te voelen wat jouw lichaam je vertelt en daar gericht aandacht aan te besteden.

Hatha Yoga

Hatha Yoga iseen rustige vorm van Yoga endraait om het in balans brengen van tegenovergestelde krachten in het lichaam, zoals kracht en flexibiliteit.

Hatha Yoga iseen systeem voor zelftransformatie en richt zichop de fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van ons bestaan. Het brengt lichaam, geest en energie in balans.

Zo kunnen we lijden (dukha) verminderen en geluk (sukha) vergroten.

Tijdens een Hatha yogales nemen we vaak een aantal Hatha Yoga poses (houdingen) aan gedurende een paar minuten. We combineren dat met ademhalingsoefeningen omzowel de geestals het lichaam te ontspannen.

Easy Flow

Easy Flow Yoga is een zeer rustige yogastijl die is afgeleid van de Ashtanga yogavorm. Karakteristiek voor Easy Flow Yoga is de zachte en vrijere benadering van de houdingen. De lessen zijn meer ontspannend door de afwisseling van dynamische en statische houdingen. Hierdoor is de belasting voor je lichaam beperkt en zijn de lessen fijn voor beginners en gevorderden. Centraal in de les staat de continue beweging van de ene yogahouding naar de volgende in een rustige en zachte ‘flow’, ondersteund door je ademhaling.

Yin Yang Yoga

Voor degenen die Yin willen proberen, maar nog niet het geduld hebben om 3-5 minuten in een houding te blijven en voor degenen die binnen een les tegelijk willen werken aan spieren, bindweefsel en gewrichten. In een Yin Yand Yoga les werken we met beide kwaliteiten doordat dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld worden met verstillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen langer aangehouden worden. De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig lichaam. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo onstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest. Yin yoga is zeer effectief bij het verminderen van rugklachten, bevat veel elementen van mindfullness en heeft een meditatief en rustgevend effect.

Power Yoga

Power Yoga is een fysieke yoga workout. Waarbij je flexibiliteit en kracht opbouwt en je een gevoel krijgt van rust en kalmte. Door vele poses en stretches worden je spieren soepeler en flexibeler. Door de meditatie aan het einde van de les worden deze effecten van de oefening versterkt en keert de rust terug in lichaam en geest.

Pilates

Tijdens Pilates ligt de focus op je lichaamshouding, ademhaling en bewegingstechtniek. Oefeningen die met name gericht zijn op de buik, bekken, onderrug en bilspieren.

INDOOR BOOTCAMP - funxtionele trainingen

Crazy Workout Zumba FitnessZumba GoldFunXionYouth FunXionB.K.A.

Crazy Workout

Ben jij iemand die doorzet en de “never give up” mentaliteit heeft? Dan is deze workout iets voor jou. Waar andere stoppen, word je hier gedreven om tot het uiterste te gaan. Om zo je uithoudingsvermogen, kracht en behendigheid te trainen.

Zumba Fitness

De originele dans workout. Ben je klaar om jezelf in vorm te feesten? Met Zumba vergeet je de training, verlies je jezelf in de muziek en kom je in shape. Zumba lessen zijn voorzien van leuke maar intensieve-latijnse en internationale beats. De bewegingen zijn gemakkelijk te volgen en Zumba is een echte calorieverbrander.

Zumba Gold

De Gold versie van Zumba is ontwikkeld voor de actieve oudere volwassenen en voor degenen die langzaam conditie willen opbouwen. De les is gemakkelijk te volgen want het tempo ligt iets lager (low-impact), maar natuurlijk geheel in Zumba stijl.

FunXion

Youth FunXion

Op een lichte manier kennismaken met de Fitness doormiddel van Bootcamps. Hierbij maken we gebruik van Dumbbells, Stootkussens, Touwen en Kettlebells. Gericht op de jeugd tot 16 jaar.

B.K.A.

Boxing, kicking and Abs

HIGH INTENSITY

PiloxingB.B.B.BodypumpWork That BodySpinningShape-DanceBodyshapeJumpingBRNAFRO DANCE

Piloxing

Piloxing combineert de snelheid en behendigheid van boksen met de flexibiliteit van Pilates en de fun van het dansen. Tijdens de les gebruik je verzwaarde handschoenen voor een maximal effect. Een pittige maar effectieve les om in shape te komen.

Diverse variatie lessen:
– SSP
– Barre
– Knockout

B.B.B.

Intensieve aerobic les waarbij de nadruk ligt op oefeningen voor de buik, billen en benen. De les start met een wisselende choreografie gevolgd door spierverstevigende oefeningen

Bodypump

Een groepsles met halters en gewichten gericht op spierversterking. Verbetering van o.a. spierkracht, coordinatie en flexibiliteit. In een uur pak je alle belangrijke spiergroepen aan.

Work That Body

In deze les wisselen voornamelijk low impact cardio en spierversterkende oefeningen elkaar af, waardoor er een ultieme balans is tussen vetverbranding en spieropbouw. De les eindigt met een uitgebreide coolingdown uit om het hart en hoofd weer tot rust te brengen. Kortom een complete workout voor zowel lichaam en geest.

Spinning

Is een groepsles op een speciale fiets, waarbij je op je eigen niveau traint. Dat maakt dat deze les voor zowel beginners als ervaring fietsers. Je verbetert snel je conditie en het vergroot de kracht in je benen. Hierbij is geen vast programma. Hit cycling spinning lessen op hartslag of op vermogen kan op onze IC7 fietsen perfect. Geleidelijk bouw je op naar je maxium hartslag of vermogen en met iedere maand een niuew doel/training. Lessen varieeren van Full Power, Full Interval naar aerobe souplesse trainingen. Dus train “smart with your heart” en laat je verrassen wat jij in je hebt aan kracht en duurvermogen.

Spinning RPM:

Een groepsles op een speciale fiets, waarbij je op je eigen niveau traint. Dat maakt dat deze les voor zowel beginners als ervaring fietsers is. RPM is een interval les met een aantal weken hetzelfde programma. Je verbetert snel je conditie en het vergroot de kracht in je benen.

Freewheel Spinning:

Shape-Dance

De inspanning en bewegingen zijn vergelijkbaar met die van Zumba. Het is een gemiddeld zware les voor dansliefhebbers. Vind je de choreografie van Zumba te lastig dan is BodyShape een aanrader. Er wordt gewerkt met gewichtjes. Een mooie gecombineerde les voor sporters die op verschillende vlakken willen trainen, maar geen keiharde intervaltraining zoeken.

Bodyshape

De inspanning en bewegingen zijn vergelijkbaar met die van Zumba. Het is een gemiddeld zware les voor dansliefhebbers. Vind je de choreografie van Zumba te lastig dan is BodyShape een aanrader. Er wordt gewerkt met gewichtjes. Een mooie gecombineerde les voor sporters die op verschillende vlakken willen trainen, maar geen keiharde intervaltraining zoeken.

Jumping

Tijdens een Jumping Fitness Work-out zijn er meer dan 400 spieren aan het werk. Veel meer dan vergelijkbare sporten. Jumping fitness is duidelijk effectiever dan joggen voor het lichaam en het ontlast bovendien de gewrichten. En dat allemaal op heerlijke muziek.

BRN

AFRO DANCE

Hiphop dance, Afrodance, warming up.

Onze groepslessen – Gold's Gym Netherlands (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 6129

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.