Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (2024)

Ben je op zoek naar de perfecte rondreis door Portugal? Dan bent je op de juiste pagina. In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over reizen door Portugal in 3 weken. Deze route is perfect om te volgen of om als basis te gebruiken om jouw eigen route voor Portugal samen te stellen. In 3 weken hebben we schitterende plekken in Portugal bezocht. We delen al onze tips om het meeste uit je rondreis Portugal te halen. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met het plannen van jouw droomvakantie naar Portugal!

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (1)
Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (2)

Hoeveel dagen heb je nodig voor een rondreis Portugal?

Wij hebben 3 weken door Portugal gereisd en dit is ideaal om de hoogtepunten te ontdekken. In 3 weken heb je genoeg tijd om de cultuur van Portugal op te snuiven, kun je veel activiteiten ondernemen, de bekendste steden van Portugal bezoeken zoals Lissabon & Porto en genieten van de diversiteit van het land van stranden en parken tot bergen en meren.

Dit is een rondreis van 3 weken in Portugal op basis van onze reis die je kunt gebruiken als inspiratie voor je vakantie.

Als je Portugal wilt bezoeken maar je hebt weinig tijd, kun je je het beste concentreren op één gebied. Als je minder dan 3 weken de tijd hebt, moet je selectief zijn in de gebieden die je bezoekt. Als je maar 2 weken de tijd hebt, kun je beter in Porto beginnen en in Lagos eindigen. Als je 1 week de tijd hebt, kun je Porto, Lissabon en de highlights die daartussen liggen bezoeken.

Als je meer tijd hebt, kun je meer plaatsen in het zuiden of op het vasteland bezoeken, zoals Fatima en Cascais.

Hoeveel budget heb je nodig voor deze rondreis Portugal?

Portugal is een land dat duur of goedkoop kan zijn, afhankelijk van wat je wilt en je budget. Portugal is vergelijkbaar met andere West-Europese landen goedkoper. Als je echter zoveel mogelijk geld wilt besparen terwijl je nog steeds geniet van jouw tijd in Portugal, zou €30-60 voldoende moeten zijn per dag. Dat gezegd hebbende, geeft de gemiddelde persoon tussen de €80-120 per dag uit. Als je meer informatie wilt over de verschillende aspecten van reiskosten of manieren om kosten te besparen tijdens het reizen door Portugal, hebben we een artikel geschreven over reiskosten in Portugal. Ook delen we hoeveel onze reis door Portugal ons heeft gekost.

Reisverzekering

De reisverzekeringen van World Nomads bieden dekking voor meer dan 150 activiteiten. Vraag een offerte aan, dien een claim in of koop of verleng je polis terwijl je onderweg bent.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (3)

Vervoer Portugal

Wat is de beste manier om door Portugal te reizen? De meest gebruikelijke en handige manier om te reizen is met de auto of camper. Dit geeft je flexibiliteit wanneer je op bestemming bent en je bent veel minder tijd kwijt aan het reizen zelf. Het huren van een auto is heel betaalbaar als je deze van tevoren boekt, we gebruiken altijd Rentalcars om de beste deals te vinden.

Als je niet zelf wilt rijden, dan kun je gebruik maken van het openbaarvervoer, dit is een uitstekend alternatief en een budgetvriendelijke optie. Bussen tussen steden rijden frequent en goedkoop. Met het busnetwerk in Portugal kun je ook gemakkelijk veel landelijke plekken bereiken. Als alternatief kun je een treinrit maken voor langeafstandsreizen tussen steden. Het is belangrijk om van tevoren openbaarvervoer tickets te boeken voor populaire bestemmingen, omdat deze snel uitverkocht zijn.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (4)

Rondreis Portugal auto of camper

Als je de mogelijkheid hebt om met de auto of camper te reizen, raden we je aan dit te doen om te genieten van een geweldige rondreis door Portugal. Het voordeel is dat je meer flexibiliteit hebt tijdens je reis. Als je met het vliegtuig naar Portugal reist kun je de auto op verschillende vliegvelden ophalen. Je kunt deze huren via Rentalcars.

Als je onze Portugal reisroute volgt, zijn veel bestemmingen in het binnenland makkelijk met de auto te bereiken. Wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer kost het veel tijd om er te komen. Ook is er bij elke bestemming veel te zien in de omgeving dus met een auto of camper kun je simpelweg gewoon meer zien. Als je met de camper reist, kun je in Portugal veel kampeerterreinen vinden.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (5)

Waar overnachten als je door Portugal reist?

Wanneer je Portugal bezoekt, heb je veel opties voor accommodatie. Afhankelijk van je budget en voorkeuren kun je kiezen uit verschillende opties zoals hotels, hostels, campings, Airbnbs en appartementen. De beste manier is om vooruit te boeken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en je uit meer accommodaties kunt kiezen.

We hebben een artikel geschreven waarin we onze favoriete accommodaties in Portugal bespreken. Hierdoor kun je gemakkelijker beslissen waar je wilt verblijven. In het artikel staan de leukste accommodaties per bestemming, dus je hoeft alleen nog maar te reserveren bij een van de aanbevolen accommodaties.

De perfecte rondreis door Portugal in 3 weken

De reisroute door Portugal die wij aanbevelen heeft een goede mix tussen natuur, cultuur, stad, platteland, activiteiten en ontspanning. Het leukste aan reizen door Portugal is dat elke dag anders is dan de dag ervoor. Je kunt oude steden en prachtige stranden verkennen. Je kunt verdwalen in de adembenemende landschappen of genieten van het stadsleven en het nachtleven.

Voor elke bestemming hebben we een artikel geschreven waarin onderwerpen worden besproken zoals wat te doen en waar je kunt verblijven. Je vindt er ook een kaart van de bestemming die je kunt gebruiken voor om te navigeren. Tot slot hebben we handige reistips toegevoegd om je reis soepel te laten verlopen.

De onderstaande kaart laat onze aanbevolen reisroute van 3 weken voor Portugal zijn. Hoewel je je reis kunt beginnen vanuit Lissabon, Porto of Faro, raden we je aan om in Lissabon te beginnen. Een van de voordelen van het begin van jouw reis in Lissabon is dat je Lagos en de stranden aan het einde van jouw reis zult bezoeken – een geweldige tijd om te ontspannen! Ook kun je goedkope vluchten vinden op Lissabon. Klik op de rechterbovenhoek om de kaart te vergroten.

Hieronder staan alle bestemmingen weergegeven, inclusief het aantal nachten en dagen dat je op elke locatie verblijft.

BestemmingNachtenDagen
Evora1Dag 1 – 2
Elvas0Dag 2
Monsanto1Dag 2 – 3
Douro Vallei3Dag 3 – 6
Peneda Gerês National Park3Dag 6 – 9
Braga1Dag 9 – 10
Porto3Dag 10 – 13
Aveiro0Dag 13
Coimbra1Dag 13 – 14
Nazaré0Dag 14
Obidos1Dag 14 – 15
Lagos4Dag 15 – 19
Lissabon2Dag 19 – 21
Totaal20

Uiteraard kun je het aantal nachten en dagen per bestemming naar wens aanpassen. Wij geloven echter wel dat dit overzicht in balans is, omdat het een goede mix heeft tussen cultuur, natuur, stadsleven, platteland, activiteiten en ontspanning.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (6)

Evora

Evora ligt ongeveer twee uur ten oosten van Lissabon en heeft reizigers veel te bieden: van de kronkelende steegjes en oude ruïnes tot de vele monumenten en openluchtmusea tot de traditionele keuken. Evora is een van de beste steden om de geschiedenis van Portugal te verkennen. Met zoveel te zien en te doen, zou een bezoek aan Evora niet mogen ontbreken in jouw Portugese rondreis.

Tip: verblijf 1 nacht | dag 1 – 2 | Reistijd Lissabon vliegveld – Evora: 1 uur en 20 min.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (7)

Elvas

Elvas is een oude stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege de architectuur en fascinerende geschiedenis. Het staat vol met historische bezienswaardigheden, kerken, monumenten en andere bezienswaardigheden die je terug in de tijd zullen brengen. Elvas biedt ook een prachtig uitzicht op het omliggende platteland. Elvas is een aanrader voor iedereen die de Portugese cultuur wil ontdekken. Als je een rondreis van 3 weken door Portugal plant, zorg er dan voor dat je Elvas op je lijst met bestemmingen zet! Lees onze reisgids over Elvas voor meer informatie. Tip is om vanuit Evora in de ochtend Elvas te bezoeken en daarna door te rijden in de middag naar Monsanto.

Tip: verblijf 0 nachten | dag 2 | Reistijd Evora – Elvas: 1 uur.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (8)

Monsanto

Monsanto is een oud dorp hoog op een heuvel in het Portugese natuurpark Serra de São Mamede. Het biedt een prachtig uitzicht op het omliggende platteland en is een rustig dorp vol geschiedenis en cultuur. Dit schilderachtige dorp is uitgeroepen tot Nationaal Monument vanwege de unieke architectuur en geplaveide straten. Als je op zoek bent naar een plek om je los te koppelen van de drukte van het stadsleven, dan is Monsanto de perfecte bestemming voor jou. Ontdek waarom Monsanto zo speciaal is en waarom je het zou moeten opnemen in je 3-weekse rondreis door Portugal.

Tip: verblijf 1 nacht | dag 2 – 3 | Reistijd Elvas – Monsanto: 2 uren en 40 min.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (9)
Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (10)

Douro vallei

De Douro vallei is een adembenemende regio in het noorden van Portugal die reizigers een onvergetelijke ervaring biedt. Van spectaculaire uitzichten over de vallei tot pittoreske wijngaarden, deze regio heeft voor elk wat wils. De Douro vallei is de thuisbasis van een van de oudste wijn producerende regio’s van Portugal en enkele van de beste wijnmakerijen van Europa. De Douro vallei is de perfecte bestemming voor mini roadtrips als je een wijnliefhebber bent. Hier vind je een uitgebreide lijst met wat je kunt doen in de Douro vallei.

Tip: verblijf 3 nachten | dag 3 – 6 | Reistijd Monsanto – Douro Vallei: 2 uren en 45 min.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (11)
Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (12)

Peneda Gerês National Park

Peneda Gerês National Park is het enige nationale park van Portugal en behoort tot de mooiste parken van Europa. Het staat vol met weelderige groene landschappen, torenhoge bergen, adembenemende watervallen, serene meren en eeuwen oude bossen. Je kunt een grote verscheidenheid aan dieren in het wild ontdekken en biedt tal van activiteiten zoals wandelen, kajakken en meer. Als je op zoek bent naar avontuur terwijl je in Portugal bent en wat afwisseling wilt in je reisroute door Portugal, dan zou Peneda Gerês National Park bovenaan je lijst moeten staan!

Tip: verblijf 3 nachten | dag 6 – 9 | Reistijd Douro Vallei – Peneda Gerês National Park: 2 uren.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (13)

Braga

Braga is een prachtige stad in het noorden van Portugal die vaak wordt overgeslagen door reizigers. Doordat het rustiger is kun je de Portugese cultuur beter leren kennen in vergelijking met andere steden. In Braga kun je veel oude gebouwen zien, aangezien het een van de oudste steden van Europa is. Daarnaast biedt de stad ook een aantal fantastische natuurlijke attracties, waaronder het heiligdom Bom Jesus do Monte en de berg Sameiro. Het is een geweldige plek om te bezoeken als je op zoek bent naar een stad die zowel cultuur als natuur biedt. Lees in ons artikel alle leukste dingen om te doen in Braga.

Tip: verblijf 1 nacht | dag 9 – 10 | Reistijd Peneda Gerês National Park – Braga: 1 uur.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (14)
Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (15)

Porto

Porto is onze favoriete stad om te verkennen in Portugal. De ongelooflijke geschiedenis, cultuur, prachtige architectuur en levendige geplaveide straatjes maken het een bestemming waar iedereen verliefd op wordt. Of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje of een avontuur vol activiteiten, Porto heeft voor elk wat wils. Porto is een bruisende stad waar genoeg te zien en te doen is. Om de stad te leren kennen, moet je minimaal 3 dagen in Porto plannen.

Tip: verblijf 3 nachten | dag 10 – 13 | Reistijd Braga – Porto: 1 uur.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (16)
Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (17)

Aveiro

Als je van plan bent om Coimbra te bezoeken, stop dan zeker even bij Aveiro. Aveiro staat bekend als ‘het Venetië van Portugal’ en hier kun je de kanalen verkennen via een boottocht. Bovendien is het historische centrum van de stad een bezoek waard. Je kunt gemakkelijk alles ontdekken wat Aveiro te bieden heeft in slechts een paar uur, waardoor het de perfecte pitstop is tijdens je reis naar Coimbra – plan om tijdens de lunch in Coimbra te zijn.

Tip: verblijf 0 nachten | dag 13 | Reistijd Porto – Aveiro: 1 uur.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (18)

Coimbra

Coimbra is een charmante universiteitsstad in centraal Portugal met een jonge, levendige sfeer. De geschiedenis van Coimbra gaat eeuwen terug en het staat vol met architectonische wonderen zoals de universiteit van Coimbra, de oude kathedraal en de bibliotheek. Coimbra heeft ons verrast. Lees ons uitgebreide artikel over Coimbra om erachter te komen waarom je deze stad zou moeten opnemen in je 3-weekse rondreis door Portugal.

Tip: verblijf 1 nacht | dag 13 – 14 | Reistijd Aveiro – Coimbra: 1 uur.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (19)

Nazaré

Als je van plan bent om Obidos te bezoeken, raden we aan om ook ’s ochtends Nazaré te bezoeken voordat je ’s middags naar Obidos gaat. Nazaré is een klein vissersdorpje aan de Atlantische kust van Portugal en staat bekend om zijn enorme golven die surfers van over de hele wereld aantrekken. De stad staat vol met kleurrijke gebouwen en een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Tip: verblijf 0 nachten | dag 14 | Reistijd Coimbra – Nazaré: 1 uur en 15 min.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (20)
Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (21)

Obidos

Obidos is een prachtige ommuurde stad in de regio Midden van Portugal die wordt beschouwd als een van de meest romantische plekken van het land. Dit middeleeuwse dorp heeft eeuwenoude straatjes, witgekalkte gebouwen en een indrukwekkend kasteel in het centrum. Obidos is perfect voor reizigers die op zoek zijn naar een schilderachtige en rustige sfeer. Obidos is niet alleen mooi, maar het biedt ook genoeg dingen om te doen in Obidos. Lees in ons artikel alles wat je moet weten.

Tip: verblijf 1 nacht | dag 14 – 15 | Reistijd Nazaré – Obidos: 40 min.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (22)
Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (23)

Lagos

Lagos is de perfecte bestemming voor reizigers die de prachtige kustlijn van de Algarve willen verkennen. Je kunt de hele dag in Lagos blijven en genieten van de zandstranden, kliffen, charmante straatjes en het iconische 16e-eeuwse kasteel. De Algarve heeft vele verborgen juweeltjes die wachten om ontdekt te worden. Je zult versteld staan van alle bezienswaardigheden die je in deze prachtige regio kunt zien. Als je een reis naar Lagos plant, trek dan zeker 4 volle dagen uit om alles te ontdekken wat de omgeving te bieden heeft! We hebben een uitgebreid artikel geschreven met wat je allemaal kunt doen in Lagos.

Tip: verblijf 4 nachten | dag 15 – 19 | Reistijd Obidos – Lagos: 3 uren en 30 min.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (24)
Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (25)

Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en een must-visit bestemming voor iedereen die van plan is rond te reizen in Portugal. Met zijn charmante straatjes, levendige cultuur, verbluffende architectuur, heerlijke keuken en vriendelijke lokale bevolking is Lissabon een bestemming die iedereen leuk vindt. Of je nu een van de oudste steden van Europa wilt verkennen of wilt ontspannen op gouden stranden. Plan 3 dagen voor Lissabon en gebruik een van die dagen om een dagtrip Sintra vanuit Lissabon te maken, waar je enkele van de mooiste kastelen van Portugal vindt.

Tip: verblijf 2 nachten | dag 19 – 21 | Reistijd Lagos – Lissabon: 2 uren en 50 min.

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (26)
Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (27)

Meer tips voor Portugal 3 weken rondreis

Als je op zoek bent naar meer tips voor je rondreis van 3 weken in Portugal, zijn hier enkele tips:

Hoe haal je het meeste uit je reis naar Portugal?

Planning is essentieel om het meeste uit jouw reis te halen. Om het meeste uit jouw vakantie te halen en tijd te besparen tijdens het reizen, raden we je aan om onze reisroute te volgen en de accommodatie van te voren te boeken die we in dit artikel of bij elk gedetailleerd bestemmingsartikel vermelden.

Zijn er speciale culturele gewoonten waar ik rekening mee moet houden bij een bezoek aan Portugal?

Portugal is een zeer warm en gastvrij land, maar er zijn bepaalde culturele gewoonten waar je rekening mee moet houden. Handen schudden is bijvoorbeeld een veel voorkomende begroeting, maar wordt niet noodzakelijkerwijs verwacht. Bovendien moet je altijd respectvol kleden en gedragen wanneer je religieuze plaatsen bezoekt.

Wat voor soort eten kan ik verwachten tijdens het reizen in Portugal?

De Portugese keuken is een mix van mediterrane en Atlantische invloeden. Verwacht stevige maaltijden te eten die bestaan uit lokale ingrediënten zoals verse vis, zeevruchten, vlees, kaas, fruit en groenten. Portugees eten staat bekend om zijn heerlijke smaken en je zult niet teleurgesteld worden!

Welk klimaat kan ik verwachten tijdens mijn reis naar Portugal?

Portugal heeft over het algemeen een mediterraan klimaat met milde temperaturen in de winter en hete en droge zomers. De temperaturen variëren van regio tot regio, maar verwacht overdag pieken van rond de 20-25°C (68-77°F) in de lente en zomer en 10-15°C (50-59°F) in de winter.

Veiligheid bij het reizen door 3 weken in Portugal

Veiligheid is natuurlijk belangrijk tijdens het reizen. Portugal wordt algemeen beschouwd als een veilige bestemming maar toch is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. We raden aan om geen kostbare spullen in openbare ruimtes te tonen en als je tours boekt dit te doen met vertrouwde touroperators zoals GetyourGuide. Daarnaast is het aan te raden om altijd een kopie van je paspoort bij je te hebben.

Reisgids Portugal

Een reis naar Portugal bedenken is onderdeel van de voorbereiding. Als je op zoek bent naar meer informatie over Portugal in het algemeen, raden we je aan onzePortugal reisgids te lezen. In deze reisgids lees je algemene informatie over Portugal zoals wat de beste periode is om naar Portugal te reizen, wat de populairste steden zijn om te bezoeken en veel handige reistips.

Rondreis Portugal

1: Welke andere leuke bezienswaardigheden missen in deze reisroute Portugal?

Vanwege de beperkte reistijd bevat deze reisroute door Portugal helaas geen van de charmante eilanden. Het is echter veel voordeliger om het vasteland te verkennen dan jouw reis te combineren met de eilanden van Madeira of de Azoren.

Madeira staat bekend om zijn adembenemende landschappen, ruige bergen, weelderige vegetatie en kliffen. Naast de adembenemende natuurlijke schoonheid kunnen bezoekers genieten van een schat aan activiteiten zoals wandelen en vogels kijken.

De Azoren zijn een archipel van negen vulkanische eilanden voor de kust van het vasteland van Portugal. De Azoren hebben voor elk type reiziger iets te bieden, van de ongerepte natuur en majestueuze landschappen tot de rijke geschiedenis en cultuur. Met ruige bergen, adembenemende uitzichten, prachtige stranden, oude dorpjes en unieke dieren in het wild, is de Azoren een wonder om te ontdekken.

Madeira en de Azoren zijn per vliegtuig bereikbaar vanuit Lissabon of Porto. Er zijn rechtstreekse vluchten beschikbaar vanaf beide luchthavens naar Funchal, de hoofdstad van Madeira. Vanaf daar kun je een veerboot nemen naar een van de andere eilanden.

Vanuit Lissabon of Porto kunnen reizigers ook rechtstreeks naar de Azoren vliegen. De luchthaven van Ponta Delgada, op het eiland Sao Miguel, is de belangrijkste hub voor vluchten van en naar het vasteland van Portugal. Vanaf daar kunnen bezoekers een veerboot nemen of een auto huren om de andere eilanden in de archipel te verkennen.

Wat vind je van onze Portugal reisroute? Deel jouw mening in de comments hieronder!

Disclaimer: de vernoemde prijzen in dit artikel kunnen afwijken van de huidige situatie. Regelmatig doen wij onze artikelen updaten. Wil je ons een handje meehelpen om ook andere reizigers te helpen een zo goed mogelijk inzicht te geven, laat dan een comment achter met de laatste informatie. Dankje!

Vond je dit artikel leuk? Bewaar het dan op Pinterest voor later!

Perfecte 3 Weken Rondreis Portugal | Travel Your Memories (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 6238

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.